top of page

7.

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van geblesseerde sporters. Een sportblessure kan plotseling ontstaan zoals een zweepslag in de kuit of een gescheurde enkelband. Fysiotherapie is vrij toegankelijk. Dit betekent dat het mogelijk is om, zonder verwijzing van een arts, de blessure op korte termijn te laten beoordelen en behandelen.

Veel sportblessures ontstaan echter niet acuut. Vaak ervaart de sporter al een tijdje pijnklachten tijdens of na het sporten die maar niet over willen gaan. Na het eerste gesprek volgt er een lichamelijk onderzoek en worden de factoren die het herstel kunnen belemmeren samen met u geanalyseerd. Denk hierbij aan de trainingsbelasting, sportschoeisel en de invloed van een eerdere blessure. Het beoordelen en corrigeren van de hardlooptechniek kan van grote invloed zijn op de klachten. 

Regelmatig worden sporters begeleid na een operatie van de knie, enkel of schouder. Aan de hand van de daarvoor bestemde behandelprotocollen wordt u begeleid tijdens de revalidatie. 

Marco Verhoeff is sportfysiotherapeut, deed aan korfbal en zaalvoetbal en is momenteel vooral actief als hardloper. Hij liep meerdere marathons en begeleidt sporters bij Dupont/Chemours in Dordrecht.

Voor meer informatie over sportfysiotherapie kunt u kijken op de website NVFS  of www.desportfysiotherapeut.nl 

bottom of page